Wie ben ik?

Het ontwerpen begint en eindigt bij de mensen die het resultaat gaan gebruiken. Om te komen tot mooie en bruikbare ontwerpen, werk ik samen met de klant, designers en ontwikkelaars. Met een doordacht concept als basis en aandacht voor de finesses bij het ontwerp.

Ervaring

In ruim tien jaar heb ik als interactieontwerper gewerkt voor een diversiteit aan klanten in projecten van grote en kleine omvang en met afwisselende disciplines.
Het is mijn ambitie om mijn kennis en ervaring in te zetten, te delen en verder uit te breiden door een bijdrage te leveren aan nieuwe doordachte, boeiende, verrassende en/of uitdagende digitale producten die relevant zijn voor klant en eindgebruiker.

Waarom?

Toen bij ons thuis de computer zijn intrede deed, raakte ik al snel gefascineerd door de mogelijkheden van ‘het ding’. Naast gamen, ging ik al snel aan de slag om er iets creatiefs mee te doen. Het lukte me om er muziek uit te krijgen of mooie graphics. Magisch, vond ik zelf. Maar ‘het ding’ kon ook ‘nuttige dingen’ en al snel bedacht ik hoe mensen in mijn omgeving er bij gebaat zouden zijn, als ze maar wisten hoe ‘het ding’ werkte.

al snel bedacht ik hoe mensen in mijn omgeving er bij gebaat zouden zijn, als ze maar wisten hoe ‘het ding’ werkte.
In plaats van ze steeds uit te leggen hoe ze bijvoorbeeld een adressenlijst voor de buurtvereniging konden uitprinten met ‘niet betalende’ leden, veranderde ik de interface door wat handig programmeerwerk. Ik vond programmeren zelf niet zo boeiend, maar wel dat mensen sneller dat konden doen wat ze wilden doen, zonder ‘gedoe’ met de computer. En zelf hoefde ik minder vragen te beantwoorden.

Interaction Design

Na de middelbare school besloot ik om mijn fascinatie voor techniek en het ontwerpen voor mensen te volgen en ging naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar werd ik toegelaten tot de studierichting Kunst & Techniek. Na vier inspirerende jaren waar de focus verschoof van cd-rom naar de eerste stappen van internet, begon ik mijn carrière bij online bureaus.

Meer weten over wat met Interaction Design eigenlijk wordt bedoeld? Lees verder.