Content is king, de vorm ‘depends’.

De ontwikkeling wordt steeds duidelijker: hoe content zich manifesteert hangt af van de context waarin het wordt geraadpleegd. Met de context bedoel ik hier de browser, het device of de applicatie. En dat is weer afhankelijk van de intentie waarmee de betreffende content wordt geraadpleegd.
Zelf betrap ik mij erop dat ik steeds vaker op mijn iPhone mijn toevlucht zoek naar de ‘Reader weergave’ van de webbrowser op iOS. Daarmee kies ik er als lezer voor om zonder ‘poespas’ me te richten op de tekst en relevante afbeeldingen of andere media en dus niet voor de soms zorgvuldig vormgegeven pagina’s. Sterker nog: het is zeer makkelijk om pagina’s op te slaan om later te lezen (via apps als Pocket).
Hiermee lijkt de trend definitief ingezet dat vorm los staat van content. De lezer bepaalt de vorm. En niet zozeer door kleurtjes, lettertype en plek van icoontjes te bepalen, maar door radicaal te kiezen tussen ‘the full monthy’, ‘the bare minimum’ of het ‘personal magazin’. De content staat hiermee centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.